Selecteer een pagina

Cursus gevaarlijke stoffen in opslag (PGS15)

Cursus PGS15

Kennis van gevaarlijke stoffen is onmisbaar wanneer je in de opslag werkt, verantwoording draagt of inspecteert. De opslag van gevaarlijke stoffen vereist echter een brede kennis van zaken.

In de cursus Gevaarlijke stoffen in opslag komt niet alleen de PGS15 aan bod, maar ook een breed aantal andere onderwerpen die van belang zijn bij een veilige opslag. Zo beginnen we de dag met een stuk (behandelen – / handelen met -) basiskennis gevaarlijke stoffen en belanden vervolgens in de PGS15 voorschriften. De cursus wordt gegeven door een landelijk erkend PGS15 specialist.

Onderwerpen zijn ondermeer:

  • De wet – en regelgeving omtrent de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15) en externe veiligheid.
  • De eigenschappen, de etikettering van stoffen volgens GHS / ADR en de verpakkingen.
  • Veilig werken met gevaarlijke stoffen in het magazijn.
  • Scheiding van stoffen en produktopvang.
  • Brandbestrijdingssystemen en calamiteitenbeheersing.
  • De opslag van gassen, spuitbussen en andere afwijkende stoffen.

Voor wie?

Met deze cursus doen medewerkers van bedrijven, instellingen en overheden een gedegen – en vooral praktische kennis van zaken op. Na deelname aan de cursus ontvangt de deelnemer een week later het certificaat van deelname van SafetyNet Educations. De cursus is geschikt voor een breed publiek van medewerkers van laboratoria, ziekenhuizen, magazijnen, produktiebedrijven, vergunningsverleners, inspecteurs etc. De duur van de cursus is een hele dag. Indien gewenst kan hij in company gegeven worden.

Deze cursus wordt zowel landelijk gegeven alsmede incompany.

Voor individuele aanmeldingen gaat u naar de cursusagenda

Voor een incompany training mailt u naar Educations (@) safetynet-nederland.nl

 

Deze cursus werd ondermeer gevolgd door medewerkers van:

Cargill, Synbra Technology, LPB, Westland Infra Netbeheer, Nedtrain, Spark holland, Gemeente Laarbeek, Burger Services, Denios, Promese, Opstalan, Burger Services, Avans Hogeschool, Gemeente Hof van Twente, AEGON, Gemeente Lemsterland, MGLC, Gemeente winterswijk, Provincie zuid-holland, Koninklijke Sanders etc.