Selecteer een pagina

Bedrijfscontinuïteitsplan opstellen

Een bedrijfscontinuïteitsplan is onmisbaar in onzekere tijden.

Het belangrijkste element voor bedrijfscontinuïteit is om essentiële functies tijdens rampen draaiende te houden en te herstellen met zo min mogelijk downtime. Een bedrijfscontinuïteitsplan houdt rekening met meerdere onvoorspelbare gebeurtenissen, zoals branden, natuurrampen, uitbraken van ziekten, online aanvallen en andere externe bedreigingen. Bedrijfscontinuïteit is van groot belang bij elke organisatie.

Een bedrijfscontinuïteitsplan moet de organisatie in staat stellen om tijdens een crisis blijven draaien. Bedrijfscontinuïteit helpt de organisatie veerkracht te behouden door snel te reageren op een onderbreking. Een sterk bedrijfscontinuïteitplan bespaart geld, tijd en bedrijfsreputatie. Een langdurige storing leidt dan vaak ook tot financiële-, persoonlijke- en reputatieschade.

Bedrijfscontinuïteit kan zelfs een vereiste zijn om juridische redenen. Vooral in een tijdperk van toegenomen regelgeving is het belangrijk om te begrijpen welke regelgeving een bepaalde organisatie beïnvloedt.

Wij helpen organisaties naar zichzelf te laten kijken, mogelijke zwakke punten analyseren en belangrijke informatie in kaart te brengen – zoals contactlijsten en technische schema’s van systemen – die nuttig kunnen zijn in en buiten rampsituaties. Door het planningsproces, kan een organisatie haar technologie, communicatie en veerkracht verbeteren. Wij kunnen samen met u een bedrijfscontinuïteitsplan opstellen om zo ook in onzekere tijden voorbereid te zijn en uw bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

Bedrijfscontinuïteitsplan opstellen

Meer informatie aanvragen!

11 + 14 =

Wij kunnen uw bedrijf meer adviezen aanbieden. Bekijk het aanbod.

safetynet-europe.eu