Selecteer een pagina

Cursus Verzenden Lithium batterijen

 

De meeste li-ionbatterijen en accu’s en ook de apparaten waar ze in zitten worden vervaardigd in het verre Azië of in de Verenigde Staten. Dat betekent in ieder geval dat ze vervoerd moeten worden om ze hier in Europa te krijgen. Of het nu gaat om losse batterijen of batterijen in apparaten, het versturen van lithiumbatterijen vraagt om een gedegen kennis van zaken. Veel problemen in de verzending hebben te maken met één van de eigenschappen van li-ionbatterijen: ze kunnen spontaan in brand vliegen. Daar komt bij dat een lithium-ion-brand zich niet eenvoudig laat doven. Vaak ontvlammen de bewuste batterij(en) opnieuw.

Onze cursus Verzenden  Lithium Batterijen behandelt alle vereiste aspecten met betrekking tot het juist:

  • identificeren en classificeren van lihiumbatterijen en apparaten waar ze in zitten;
  • verpakken en labelen (waarin moeten ze verpakt zijn en welke etiketten moeten er op de verpakkingen);
  • verzenden van Lithium Batterijen (wat moet er op de vrachtdocumenten gezet worden en welke bijzondere bepalingen zijn er van toepassing);
  • Wat te doen als het mis gaat;

In deze intensieve cursus van een dagdeel leer je dus in een korte tijd alle aspecten van het verzenden van lithiumbatterijen in de verschillende modaliteiten; van luchtvaart, land- of spoorvervoer of zeevervoer..

 

Door wie en voor wie?

De cursus wordt gegeven door iemand die veel ervaring in de praktijk heeft met het verzenden van lithiumbatterijen en daarin gespecialiseerd is.

De cursus is geschikt voor een breed publiek van medewerkers van transportbedrijven, expeditdeurs, magazijnen, productiebedrijven, vergunningsverleners, inspecteurs etc.

 

Voorwaarden?

  • Kosten: 499,- per persoon
  • Duur: 8:30 – 12:30 uur
  • Inbegrepen: Cursusmap, certificaat en koffie/thee

Interesse in deze cursus? Raadpleeg de cursusagenda voor de mogelijkheden!