Selecteer een pagina
Met deze In Company Cursus Werken met de IMDG Code voor professionals wordt kennis opgedaan op het niveau van deskundige van – en specialist in de IMDG. De cursus richt zich op het operationeel management van rederijen, scheepvaart-, cargadoor-, expeditie-, stuwadoor-, transport-, opslag- en distributiebedrijven.

Specifiek richt het zich op de functies van de IMDG Code benoemd in 1.3.1.5 –function 5, 6, en 7 welke een gedegen kennis van de IMDG-code dienen te hebben en welke hiermee zelfstandig moeten kunnen werken.
.

Programma van deze cursus

.
Dag 1:
Introductie, kennismaking, maken van afspraken
Deel 2: Classificeren en identificeren van gevaarlijke stoffen m.u.v. klasse 7.
Deel 3: Stoffenlijst

Dag 2:
Basis van de IMDG Code
Wetgeving
Deel 1 Algemene voorschriften
Deel 4 en deel 6: verpakkingen

Dag 3:
Deel 4 en deel 6: tanks
Deel 5: kenmerken en etiketteren
Documenten

Dag 4:
Deel 7: Regels voor het vervoer
Verpakken van containers
Lading zekeren
Segregeren
Gebruik van verschillende soorten schepen
Apart aandacht voor klasse 7.
.

Lesduur en lesmateriaal

Trainingsduur: 4 dagen

Lestijden: 09.00 – 15.00 (indicatief)

Lesmateriaal: recente versie IMDG – Code voor elke cursist. Let op: de originele Engelstalige IMDG boeken (E-boek) uitgegeven door de IMDG, niet de Nederlandse vertaling Na elke trainingsdag ontvangt de deelnemer een set met vragen én uitwerkingen van de vragen. Hiermee zijn ze gemiddeld 2 uur mee bezig. Het is raadzaam dit gezamenlijk na afloop van de lesdag te doen. Hierdoor kan men de cursus met 1 versie van de IMDG boeken af.
.
Aan het eind van de cursus zal een eindtoets worden afgenomen en bij voldoende zullen de deelnemers het Certificaat Werken met de IMDG Code voor professionals ontvangen
.
Cursusprijs € 950,- per cursist.
.

Geef je nu op voor deze cursus (open inschrijving): https://www.gevaarlijkestoffen.eu/product/cursus-werken-met-de-imdg-code-voor-professionals/

Uw trainer voor deze cursus: Erik Wardenier – https://nl.linkedin.com/in/erik-wardenier-45215913

.