Selecteer een pagina

Dé opleider voor uw Cursus Basiskennis gevaarlijke stoffen, PGS15 en externe veiligheid.

 

Sinds vele jaren organiseert SafetyNet Educations cursussen op het gebied van gevaarlijke stoffen en veiligheid. Ze worden gevolgd door zowel overheden alsmede bedrijven en krijgen een hoge waardering. Alle cursussen zijn samengesteld door specialisten en worden gegeven door experts uit de praktijk. Daarbij kunnen alle cursussen in company gegeven worden, kan er voor de meeste cursussen open ingeschreven worden en kan er indien gewenst een op maat samengestelde cursus worden aangeboden. Voor degelijk onderricht op het gebied van gevaarlijke stoffen en externe veiligheid gaat u dus naar SafetyNet Educations.

Informeer nu naar de mogelijkheden van een cursus bij u in het bedrijf:

vaak veel efficienter en voordeliger dan u denkt: Klik hier voor meer informatie

Ons cursusaanbod bestaat uit:

 

 

Kijk in de Menubalk bovenin voor al onze E-learning cursussen. Mail ons voor uw Incompany vragen.

De opleidingen / cursussen / trainingen verzorgd door SafetyNet Educations zijn o.a. erkend door het CCV (Gecertificeerd opleider Richtlijn Vakbekwaamheid), Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking en Opleiding & ontwikkeling Flexbranche etc.

Wanneer je werkt met gevaarlijke stoffen is het goed opgeleid zijn een belangrijke voorwaarde. Je moet voorbereid zijn op verschillende soorten situaties die kunnen plaats vinden. Kennis van basiskennis gevaarlijke stoffen is een primaire vereiste, aanvullende kennis in de vorm van een cursus PGS15 is een voorwaarde wanneer er meerdere gevaarlijke stoffen worden opgeslagen.

De PGS15, de verpakkingsrichtlijn gevaarlijke stoffen zegt dat indien in een inrichting meer dan 2 500 kg verpakte gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen worden opgeslagen, tijdens het verrichten van werkzaamheden met gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen in een opslagvoorziening minimaal één door het bedrijf aangestelde deskundige in de inrichting aanwezig moet zijn, welke over voldoende vakbekwaamheid op het gebied van het omgaan met gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen en het bestrijden van calamiteiten met gevaarlijke stoffen en/of CMR-stoffen beschikt. Informatie over de vakbekwaamheid van de deskundige moet binnen de inrichting aanwezig zijn. Hetgeen betekent dat de medewerker beschikt over een cursuscertificaat Gevaarlijke stoffen in opslag (PGS15).

Ook in andere regelgeving is een aantoonbare vakbekwaamheid verplicht. Zo geeft ook de vervoersregelgeving aan dat naast dat de chauffeur in de meeste gevallen moet beschikken over een ADR certificaat, ook medewerkers die gevaarlijke stoffen laden, lossen, de afzender, de medewerker die de vrachtbrieven opstelt aantoonbaar opgeleid is. Zo staat in 1.3.2.2. van het ADR dat het personeel moet zijn opgeleid in de voorschriften van de regelgeving inzake het vervoer van gevaarlijke goederen, direct aansluitend op hun taken en verantwoordelijkheden. En dat indien het vervoer van gevaarlijke goederen een multimodaal vervoersproces inhoudt, het personeel op de hoogte moet zijn van de voorschriften die van toepassing zijn op de andere vervoerswijzen. Vaak volstaat een cursus van een dagdeel om deze medewerkers te onderwijzen.

Het goed opgeleid zijn is dus een verantwoordelijkheid om de risico’s te beheersen, maar wordt ook ondersteund door verschillende wet- en regelgeving.