Selecteer een pagina

Cursus gevaarlijke stoffen voor BHV-ers

Cursus gevaarlijke stoffen voor BHV-ers

Binnen veel bedrijven en instellingen wordt er gewerkt met gevaarlijke stoffen. Dat vereist kennis van zaken bij de hulpverleners die de eerste inzet doen bij een incident. Dat begint bij het uitwerken van relevante noodscenario’s. Die scenario’s moeten vervolgens concreet geoefend worden. De standaard BHV opleiding sluit hier helaas niet op aan.

In de Cursus Gevaarlijke stoffen voor BHV-ers gaan we in iets meer dan 4 uur uitgebreid in op de basis van gevaarlijke stoffen: de indeling van stoffen en leer je veiligheidsbladen te lezen. Vervolgens kijken we naar de noodscenario’s, de inzet van de noodorganisatie en leer je hoe je om gaat met verwondingen en hoe je persoonlijke beschermingsmiddelen dient te gebruiken. Kortom, een zeer interessante cursus voor de BHV-ers.

 Niet alleen de indeling van stoffen voor het gebruik volgens GHS / WM en het ADR komen ter sprake, ook hoe je veiligheidsbladen dient te lezen, hoe je om gaat met verwondingen en hoe je persoonlijke beschermingsmiddelen dient te gebruiken. Kortom, een zeer interessante cursus voor de BHV-ers als interval tussen twee periodieke BHV herhalingen.

Voor wie:

Deze cursus is bestemd voor BHV-ers en andere geinteresseerden.

Na afloop ontvangt men een Certificaat van deelname.

Deze cursus wordt voornamelijk incompany gegeven. Voor meer informatie stuur even een mailtje.

Kijk in onze cursusagenda voor open inschrijvingen

Voor een incompany training mailt u naar Educations (@) safetynet-nederland.nl

Inschrijven voor de cursus

7 + 3 =