Selecteer een pagina

Incidentmanagement gevaarlijke stoffen.

Training Incidentmanagement gevaarlijke stoffen

Het trainen van scenario’s op het gebied van gevaarlijke stoffen is een onderbelichte aangelegenheid. Binnen de gemiddelde opleiding bedrijfshulpverlening wordt weinig aandacht aan gevaarlijke stoffen besteed en daarmee is het bedrijf onvoldoende voorbereid op gevaarlijke stoffen.

In de PGS15 wordt aangegeven dat bedrijven die gevaarlijke stoffen in opslag hebben hun scenario’s in kaart gebracht moeten hebben en periodiek moeten trainen op deze gevaarlijke stoffen scenario’s. In het Engels wordt dit zogenaamde incidentenmanagement ook wel spill management genoemd.

In onze Training incidentmanagement gevaarlijke stoffen brengen we samen met de noodorganisatie eerst in kaart welke scenario’s realistisch zijn. Hierbij kijken we welke stoffen voor komen, in welke verpakking, hoeveelheid en bekijken vervolgens welke stoffen realistisch zijn.

De spill management training werd reeds verschillende malen bij bedrijven en organisaties in de praktijk gebracht en is een goede aanvulling op de periodieke hulpverleners cursus. Zoals veel deelnemers aangeven na afloop van de training: ‘eindelijk eens een training in de praktijk en waar we wat aan hebben’.

Heeft u ook interesse om uw medewerkers te trainen. Vul dan onderstaand formulier in.

Voor een incompany training mailt u naar Educations (@) safetynet-nederland.nl

Inschrijven voor de cursus

4 + 1 =