Selecteer een pagina

Groen en Bewust

Bij SafetyNet Nederland richten we onze operatie efficiënt in, optimaliseren de waarde van afval en zorgen wij voor onze eigen energie. Duurzaamheid is de nieuwe realiteit, ook bij SafetyNet. Hierbij willen wij het elke dag beter doen: van het gebruik maken van zonne-energie naar het recyclen van verpakkingen voor bestellingen.

Eigen opgewekte energie

Op onze daken liggen zonnepanelen die ons volledig voorzien van eigen opgewekte zonne-energie. Deze presteren dusdanig goed dat ze het hele kantoor voorzien van alle energie behoefte en elke maand terugleveren aan de energiemaatschappijen. 100% groene energie! wel zo fijn.

Minder verpakkingsmateriaal

In 2021 bespaarden wij zo’n 15-20% op verpakkingsmaterialen door deze te herbruiken of zo’n klein mogelijke verpakking te gebruiken waardoor spul zoals opvulmateriaal niet langer nodig is.

Ook proberen wij zoveel mogelijk boeken en cursusmaterialen opnieuw te gebruiken zodat wij hiermee het papier verbruik flink verminderen.

Een klein beetje extra groen

De afgelopen jaren zijn wij bezig met het investeren in het behoudt van natuur. Doormiddel van onze zustermaatschappij investeren we in bosgrond om het groen binnen Nederland te behouden. Daarnaast is onze kantoortuin dier- en insectvriendelijk ingericht.