Selecteer een pagina

Met de lancering van SafetyNet Academy ontrolt zich een internationaal platform voor E-learning cursussen en trainingen welke zich richten op gevaarlijke stoffen en veiligheid. Met de lancering van het Nederlandstalige deel van de Academy is het eerste deel opgeleverd. De volgende twee fasen zijn de verdere ontwikkeling van het platform, gevolgd door de internationale expansie.

Max Govaert werkte de afgelopen maanden hard aan het nieuwe platform: ‘SafetyNet Academy bevat veel nieuwe snufjes, waarmee vooral de controle en progressie die iedere cursist maakt sterk verbeterd is en er veel meer inzichtelijk is voor de beheerder’. Die beheerder kan een opleidingscoördinator of afdelingshoofd zijn. ‘Naast de voortgang per cursist, worden testen automatisch beoordeeld, kunnen er per cursist certificaten gedownload worden en kan er in de historie terug gezocht worden. Overigens bouwen we stevig door aan het platform. Er zijn nog allerlei ontwikkelingen die op stapel staan die het leren zullen bevorderen Op termijn zullen we het platform ook open gaan stellen voor andere opleiders in deze branche. Die kunnen dan profiteren van de klanten die al gebruik maken van de Academy’

SafetyNet Academy zal als platform naast de bestaande cursussites van SafetyNet Educations gaan opereren. ‘De basis van ons bedrijf zal toch altijd in Nederland liggen. De Academy zal Engelstalig in zijn structuur zijn omdat de focus van dit platform internationaal is. Dat de basis in Nederland ligt blijkt wel uit het brede aanbod. Dat aanbod aan cursussen werd de afgelopen maanden al flink uitgebreid. Naast cursussen zoals Basiskennis gevaarlijke stoffen, PGS15, Preventiemedewerker, Werken met gegaste containers in het lab, kwamen daar de afgelopen maanden cursussen zoals VCA basis, Werken in besloten ruimten, Werken op hoogte, Asbest herkennen en Legionella bij. Dat aanbod zal de komende maanden nog verder uitgebreid worden, waarna de verdere internationale expansie zal volgen.

Voor meer informatie kan de website www.safetynet.academy geraadpleegd worden.