Selecteer een pagina

Er gaat in 2015 veel veranderen op het gebied van gevaarlijke stoffen en externe veiligheid. Veel gevaarlijke stoffen regels zullen gaan wijzigen. De implementatie van de GHS-EU voor mengsels zal voor veel werk zorgen, hierdoor zal ook de PGS15 (de opslag richtlijn) wijzigen, de BRZO (de regelgeving voor risicobedrijven) en de uitleg daarvan in de PGS6. Zoals iedere 2 jaar zullen er ook weer een aantal wijzigingen in de ADR (vervoer over land door Europa) doorgevoerd worden. Een goede en tijdige voorbereiding is essentieel, aangezien veel wijzigingen lange voorbereidingstijd vragen.

‘Gevaarlijke stoffen in één dagdeel’ is de titel van de training die in september van dit jaar door de organisatoren SafetyNet Nederland en QESH wordt gegeven. In een sneltreinvaart zullen in een dagdeel de belangrijkste wijzigingen in de ADR, BRZO, EU-GHS en PGS doorgenomen worden.

‘Veel managers in de chemische, logistieke, olie en gas industrie, maar ook in de zorginstellingen hebben het al lange tijd te druk zijn om lange sessies bij te wonen’; aldus de woordvoerders van beide bedrijven. ‘Toch moeten bedrijven er zich van bewust zijn dat er volgend jaar veel gaat veranderen. Veiligheidsbladen zullen moeten wijzigen, etiketten, softwaresystemen worden aangepast en wellicht, bij het van toepassing worden van de BRZO, ook rapportages als PBZO documenten, VR rapportages en wellicht veiligheidsbeheersystemen gebouwd moeten worden. Het is dan erg belangrijk op tijd te beginnen.

De cursussen worden zowel in Dordrecht, alsmede in Roermond gehouden.

 

Download het persbericht als PDF