Selecteer een pagina

De Duitse e-commerce gigant Zalando gaat een groot fulfilment centrum in Nederland bouwen. Het nieuwe XL distributiecentrum wordt het grootste en meest geautomatiseerde dc van Zalando en SafetyNet Consultants werkte mee aan de verkenningsfase.

Na DC’s in Duitsland, Polen, Frankrijk, Zweden en Italië komt er nu ook een groot distributiecentrum naar ons land. Het nieuwe fulfilment center zal zo’n 200 miljoen euro gaan kosten en wordt zo’n 140.000 vierkante meter groot. Het nieuwe distributiecentrum komt te staan in Bleiswijk, alwaar uiteindelijk 1500 mensen zullen komen te werken. Somerset Capital Partners en USAA Realco-Europe ontwikkelen het pand. SafetyNet Consultants dacht mee over de implementatie van gevaarlijke stoffen op de locatie en het verder vergunningentraject.

Projectontwikkelaars en grote multinationals maken steeds vaker gebruikt van de expertise van de adviseurs van SafetyNet. Door de overall kennis is er niet alleen inzicht in alles rondom het nieuw bouwen van logistiek vastgoed, maar ook specialisme zoals de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS15 en het aanvragen van complexere vergunningen zoals die van bedrijven die onder het BRZO vallen. Op dit moment heeft het bedrijf negen grote nieuwbouwtrajecten in portefeuille. Ook advies nodig van onze adviseurs?